SD bör inte normaliseras.

Så länge Sverige betraktar Sverigedemokraterna som vilket parti som helst, typ rumsrent – kanske Marcus Oscarsson – politisk kommentator, journalist, statsvetare… har rätt i att vi ska behandla SD som våra andra rumsrena partier. 

Om man betänker att SD är ett parti med nazister i kostym, kanske man ändå borde tänka efter lite till. Ju mer rumsrena vi ”gör” dom, ju mer ”normala” anser fler och fler att dom är. 

När det visar sig att SD kommit så långt att dom kan styra och ställa kommer det att vara försent att ändra sig. För sent att ångra sig. 

Vi lever lite i en skyddad verkstad här i Sverige. Ungefär som att här kan det ju aldrig hända något ont. 

En statsvetare borde veta bättre tycker jag. Och väga in sådant som väger tyngre än att vi givetvis borde vara artiga mot SD. För mig väger det mycket tyngre att det är rent fruktansvärt katastrofalt med nazister i det ledande politiska skiktet i vårt land. 

– Man borde stoppa SVT från att bjuda in SD till debatt då SD inte bör normaliseras.

Marcus Oscarsson, Facebook 5/11 kl 21:21:

OSAKLIGHETER OCH TRAMS MOT SD ÄR BÅDE FEL OCH KONTRAPRODUKTIVT ? SD SKA BEHANDLAS LIKA BRA SOM ALLA ANDRA PARTIER

Efter SVT-debatten igår mellan Jonny Cato (C) och Paula Bieler (SD) gjorde jag en analys på temat ”Mycket bra TV-debatt” och gav båda två gott betyg. Min analys betonade att det var god stämning trots det heta ämnet flyktingpolitik och trots att de båda är politiska motpoler https://bit.ly/2JRoRnB.

Men – nästan omgående kom det en rad osakligheter, påhopp och elaka kommentarer mot SD i kommentarsfältet. Sidans trygghetssystem ser till att 95% av tramset som bryter mot ordningsreglerna inte publiceras. För att öka insikten bör dock detta diskuteras och de aktuella kommentarerna gick ut på följande:

?SVT bör stoppas från att bjuda in SD till debatt då SD inte bör normaliseras .
?SD är nazister, extremister, idioter mm.
?SD är dumma i huvudet.
?Jag är dum i huvudet när jag ger en SD-politiker gott betyg, säger att hon är en skicklig debattör och t.o.m. har det ofantliga oförståndet att säga att hon har sympatisk stil.

ANALYS
Alla får givetvis ha en personlig uppfattning om alla partier – men på min sida gäller mina regler och alla partier ska behandlas lika.

✅ Självklart är det både rätt och bra att SVT även bjuder in SD. Partiet fick 17,5% och har rätt till samma behandling som alla andra partier.
✅ Det är fel att kalla SD nazister mm och fel att kalla V kommunister mm.
✅ Det är fel att kalla SD, M och KD för bruna. Färgen brun kommer från tyska nazisternas uniformsfärg, se mer här https://bit.ly/34zf25o 
✅ Paula Bieler (SD) är enl min bedömning som kommentator en mycket skicklig debattör, har stor kunskap om flyktingfrågan och har sympatisk stil. Det innebär inte att hennes sakpolitiska ståndpunkter enl mitt privata tycke är bättre än något annat partis. Att personer som inte gillar när ett parti får en bra analys gärna tramsattackerar mig som kommentator och försöker ”svartmåla, brunmåla eller rödmåla” är vardagsmat. Samma sak sker alltid när jag säger liknande sak om tex Jonas (V).

Ni som häver ur er dumheter mot SD såväl som V eller andra partier bör betänka att det är mycket effektivare att vara vänlig och ge sakargument till motparten.

Sist men inte minst – en överväldigande majoritet beter sig strålande och det är som alltid en liten klick som bär sig åt, men de ser ut att vara många fler än i verkligheten när de vräker ut sig stort i sociala medier. Och det är just sånt trams denna sida säger bestämt nej till.

En del tycks tro att det på något vis är ok att bära sig illa och osakligt åt mot just SD. Men det är helt fel och absolut inte tillåtet på denna sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.