Vem är jag? – Bra fråga!

Well. Med åren har det blivit en hel massa saker, som jag kan. Är det då man kallas för – mångsidig?

Jag är nu 57 år, och älskar fortfarande att lära mig nya saker.

Jag tror inte att det enbart handlar om det genetiska arvet. När det gäller det där med kunskaper och begåvningar. Fast, vem vet? Vem vet hur de där kromosomerna och DNA-vindlingarna utförde sitt jobb?

I augusti 2022 blev jag också sjuk i covid19. Då har jag klarat mig ganska länge ändå. I slutet på september är hälsan fortfarande inte som den var innan. Något talande angående den långa tiden som jag inte haft samma hälsa som innan, är längden på mina naglar. Ja, alltså, jag brukar hålla på med en sån massa olika saker, så det där med långa, fina naglar, inte är att tänka på. Tänk bara på det här med att spela gitarr, eller fiol. Då kan man inte HA långa naglar på vänster hand. Och behöver ändå ha, lite längre naglar, på höger hand. Men då slår det aldrig fel. Först går den ena nageln av. Sedan den andra. Suck. Det är ju bara att klippa av dem allihop. Och göra dem lika – korta.

Utöver gitarr- och fiolspelande, blir långa naglar inte så lyckade när man ska spela piano. Klick klick klick, liksom. Det funkar inte bra. När jag sätter mig vid synten och datorn, och komponerar, skapar, egen musik.

För att inte tala om när man ska fixa allt möjligt, hemma. Med verktyg såsom såg, skruvdragare, stämjärn, borrmaskin med mera. Det är då långa, sparade naglar, helt enkelt går av!

Utmaningar. Vad vore livet utan utmaningar? För mig handlar det först och främst om att utmana tankeverksamheten, alltså att låta hjärnan jobba. VAD hjärnan sedan jobbar med, handlar om vad jag har intresse för, för stunden. Jag tror att min nyfikenhet går hand i hand med detta. Att prova något nytt, är ju ett av alla olika sätt, att utmana tankeverksamheten.

Att lösa problem, är ett av alla sätt att utmana hjärnan och tankeverksamheten. Ordet ”problem” kan i sig ha olika nyanser. Trappan är trasig – hur löser jag detta? Lampan måste upp, där i taket, och det finns inget hål i taket för detta ännu – hur fixar jag detta? Kapitel 32 i boken jag skriver, hur ska jag börja detta kapitel? För att få till den symfoni, jag sitter och komponerar… hur ska denna stämma, låta? Hur bygger man ett miljövänligt hus; inte för att jag ska bygga ett, men hur GÖR man? Det handlar således om allt mellan himmel och jord, och måste inte vara ett traditionellt problem, som behöver lösas. Ibland kan det vara bara för att försöka lösa ett till synes omöjligt problem, bara för att det är kul.

Min hjärna fungerar så. När ett problem dyker upp, försöker jag genast lösa det.

Jag ser mig själv som en entreprenör, och har flera olika idéer om nya företag. Till vissa av dessa idéer har jag redan skapat webadresser – utifall att. Man vet ju aldrig! Jag har en inre drivkraft att utveckla saker, se möjligheter och komma med nya idéer och förslag.

Och lite lagom med äventyr. Jag är med i Bilkåren, och har varit insatssoldat i Hemvärnet. Att gå kursen för att ta förarbevis för terrängbil, är det roligaste jag gjort i hela mitt liv! Att ge sig ut med ett fordon rakt ut i skogen, mellan stockar och träd och stenar, och försöka hitta en ”väg” framåt. Barnsligt kul! Att gå högvakt vid Drottningholms slott, är en av de mest speciella utmaningarna, med allt vad det innebar.

Nya utmaningar – ge mig chansen, så ska jag, som alltid, göra mitt allra bästa för att genomföra dem!

När jag gör någonting, så gör jag det bra och ordentligt. Så bra som möjligheterna tillåter. Om uppgiften är att skära frukt och lägga upp på ett stort fat. Då gör jag det konstnärligt och snyggt – det gör dessutom uppgiften dubbelt så rolig! Jag har blick för detaljer.

Som person är jag öppen och social, med lagom mycket självdistans, bjuder gärna på mig själv, och har gott om humor. Jag är ansvarstagande, ambitiös och noggrann, prestigelös och har en förmåga att lyssna in andra. Är riktigt bra på att organisera, liksom att administrera och representera. Har mycket energi och god vilja. Är alltid nyfiken av mig, positiv, vaken och kreativ.

Jag talar och skriver engelska flytande.

Att jobba för och med människor, är något som passar mig bra. Det har jag erfarenhet ifrån både som kyrkvaktmästare, vårdare och busschaufför.

Som busschaufför har jag jobbat från Abisko i norr, till Göteborg i söder. Fem sommarsäsonger i beställningstrafik i Stockholm, med sightseeing i city med mera. Med resenärer från jordens alla olika hörn.

Utöver busschaufför, är jag – skribent, konstnär, maskinsnickare, hantverkare, sångare, musiker, och kompositör.

Alltid – med en glimt i ögat!