Min tanke med att börja plugga på universitetet var att skaffa en behörighet att undervisa i samhällskunskap och svenska, på gymnasienivå. Jag läste hela tiden fria kurser, för att kunna använda mina studier även till annat, utifall jag skulle ändra mig. Och således bygga på mina studier med pedagogik.

De ämnen jag studerat, visar tydligt vad jag i första hand är intresserad av – vad som händer i världen och samhället, politik mm. Hur vi människor fungerar. Och, inte minst, ett av mina största intressen: det svenska språket.

Livet blir nu inte alltid som man önskar. År 2003 skilde jag mig. Barnen var 10 resp. 8 år. Det var bara att börja jobba på heltid, som ensamstående mamma.

Jag är givetvis oerhört glad för de studier jag hann med, och hoppas kunna slutföra en del av dem. En B-uppsats i sociologi osv; vad det nu kan kallas för idag…

Utöver mina universitets- och högskolestudier, har jag även gått på två folkhögskolor och hållit på med musik resp. hantverk. Plus en träteknisk linje på gymnasiet, till maskinsnickare.