Det börjar med en designidé. Jag sitter och ritar, raderar, ritar, tills jag är nöjd med en grund, i blyerts. Sedan kommer tuschpennorna. Jag börjar med den ljusaste nyansen. Bygger upp formerna med prickar. Det tar tid. Sedan kommer färgerna efter varandra, från ljust till mörkt. En prick för mycket kan förstöra alltihop!

När jag var yngre ritade jag av en hel massa olika bilder och foton, och blev väldigt bra på det. Men när jag tröttnade på det, och kände en längtan och ett sug efter att skapa något eget, hade jag svårt att hitta ett uttryck för detta. När jag började göra former, som inte måste föreställa något mer än just former, kändes det som att jag hittade hem. Pointillism blev ett sätt att skapa dessa former. Ibland är det tacksamt med mänskliga former, också.

Blyertsteckningar är något som jag hållit på med sedan jag var barn.

Jag har bara haft två utställningar. Det har inte varit mitt mål, med mitt skapande. Vänner uppmuntrade mig, kanske vi kan säga.

Den första utställningen hade jag på Nolby Gårds kafé, i Alingsås. Den andra, på Värnamo stadsbibliotek. Så får vi se om det blir en nästa gång!